Sähköauton latauspiste taloyhtiö

Sähköautojen myynnin kasvaessa tulee usein ajankohtaiseksi asentaa sähköauton latauspisteitä myös taloyhtiöön. Jotta asukkaat voisivat ladata sähköautonsa tehokkaasti ja turvallisesti, on taloyhtiön hyvä tutustua mahdollisiin lataustapoihin ja markkinoilla myytäviin latauspisteisiin. Latausaika pysyy lyhyenä, kun sähköauton lataus tapahtuu sille tarkoitetulla latauspisteellä. MT-Electric Oy auttaa kartoittamaan sähköauton latauspisteiden tarpeen taloyhtiössäsi. Asennamme laadukkaat latauspisteet Hämeenlinnan, Tampereen sekä näiden kuntien lähialueilla sijaitseviin taloyhtiöihin.

Sähköauton latauspisteen hankinta taloyhtiöön

Sähköautojen latauspisteiden toteuttaminen taloyhtiössä lähtee liikkeelle tarpeen kartoituksesta sekä hallinnollisista päätöksistä. Taloyhtiössä olisi paras keskustella latauspisteiden toteuttamisen tarpeesta ja toteuttamisen edellytyksistä taloyhtiön osakkaiden sekä asukkaiden kanssa. Suositus olisi, että aihe otettaisiin esille jo ennen kuin asukkaat hankkivat sähköautoja tai hybridiautoja. Taloyhtiöllä on mahdollista toteuttaa sähköautojen latauspisteiden hankinta eri tavoin niin hallinnollisesti kuin teknisesti. Taloyhtiöt voivat hakea myös ARA:n myöntämää avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen. Avustusehdot sekä määrärahan suuruus vaihtelevat vuosittain. Saat lisätietoa avustuksesta täältä. 

On tärkeä muistaa, että perinteistä pistorasiaa ei suositella käytettäväksi sähköauton latauspisteenä, sillä se ei kestä sähköauton latauksesta aiheutuvaa pitkäaikaista käyttöä, vaan voi ylikuumentuessa aiheuttaa tulipalon vaaran. Hybridiautojen latausaika on lyhyt ja tarvittava latausteho pienempi, jonka takia voidaan ne tarvittaessa ladata pistorasiasta, jonka jatkuva virrankesto on riittävä.

Koska jokainen taloyhtiö on erilainen, on tärkeää alkuun selvittää, montako latauspistettä taloyhtiöön on mahdollista perustaa olemassa olevan kapasiteetin puitteissa. Joissain tapauksissa sähköverkon uudistaminen tulee eteen, etenkin jos latauspisteitä haluavia on niin paljon, että nykyistä sähköverkon kapasiteettia on sen takia kasvatettava ja sähköverkkoa uusittava. MT-Electric Oy osaa neuvoa sopivan sähköauton latauspisteen valinnassa taloyhtiön parkkipaikalle. Laadimme tarkat tiedot ja tarjouksen asennettavista latauspisteistä. Toimitamme ja asennamme sähköauton latauspisteet niin pieniin kuin isompiin taloyhtiöihin Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Autamme kartoittamaan sähköautojen latauspisteiden tarpeen taloyhtiössä ja laadimme suunnitelmat latausasemien asennukseen.

Sähköauton latauspisteen mitoitus ja asennus taloyhtiöön

Sähköautojen markkinaosuus on kasvanut huomattavasti, kun yhä useampi kannattaa vihreää voimaa fossiilisen polttoaineen sijaan. Sähköauton hankkineet asukkaat toivovat usein sähköauton latauspisteitä taloyhtiön parkkipaikalle ellei tällaisia ole asennettu jo etukäteen. Etenkin vanhimmissa taloyhtiöissä, voi latauspisteiden hankinta tuottaa päänvaivaa ja kysymyksiä niin sähköjärjestelmien kapasiteetista kuin kustannuksista. Nykyään latauspisteiden kehityksen myötä löydetään jokaiseen taloyhtiöön parhaiten sopiva ratkaisu. Joskus jopa perinteiset lämmitystolpat on mahdollista päivittää älykkäiksi sähköauton latauspisteiksi. Vaihtoehtona on myös asentaa taloyhtiöön muutama latauspiste, joita sähköautojen omistajat käyttävät vuorotellen. Me MT-Electric Oy:ssä olemme asentaneet useita latauspisteitä eri kokoisiin taloyhtiöihin ja osaamme varmistaa, että valittu ratkaisu palvelee niin taloyhtiötä kuin sen osakkaita.

MT-Electric Oy tekee kartoituksen taloyhtiöön ja laatii tarjouksen sopivista sähköautojen latauspisteistä asennuksineen. Saat meiltä sähköauton latauspisteet taloyhtiöösi kätevästi avaimet käteen-periaatteella Tampereen ja Hämeenlinnan alueilla. Kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme toteuttavat asennustyön luotettavasti ja huolellisesti sähköturvallisuuteen panostaen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Suunnittelemme taloyhtiön tarpeisiin sopivat sähköautojen latauspisteet!

Sähköauton lataustekniikat:

1. Sähköauton latauspiste

2. Tilapäinen lataus pistorasioista

3. Pikalataus