Sähköauton latauspiste

Moni sähköauton omistaja lataa autonsa akkua mieluiten kotona tai omalla parkkipaikalla. Jotta sähköauton lataus onnistuisi tehokkaasti sekä turvallisesti, on eri lataustapoihin hyvä tutustua tarkemmin. Latausaikaa saadaan lyhennettyä huomattavasti, kun sähköauton akusto ladataan sille tarkoitetulla latausasemalla.

Me MT-Electric Oy:llä autamme valitsemaan sopivan latausaseman, jolla sähköauton lataus sujuu helposti. Hoidamme latausasemien asennukset niin kotitalouksissa kuin taloyhtiöissä. Toimialueemme kattaa Hämeenlinnan, Tampereen sekä näiden kuntien lähialueet. Kauttamme saat latauspisteiden asennuksen sekä tarvittavat muutostyöt sähköjärjestelmään kustannustehokkaasti toteutettuna. 

Sähköauton lataus nopeasti ja turvallisesti

Sähköautoa akustoa voidaan ladata kolmella eri tavalla. Periaate sähköautojen latauksessa on aina sama. Latausjohto liitetään sähköautossa olevaan pistokkeeseen ja latauspisteen pistorasiaan. Lataustavasta riippuen sähköauton akun lataaminen täyteen voi kestää pikalatauksella 15 minuuttia ja pisimmillään yli 12 tuntia.

Perinteiseen pistorasiaan sähköajoneuvo voidaan liittää latausjohdolla. Latausjohdossa on kuitenkin oltava tarvittavat ohjaus- ja suojalaitteet, jotka ohjaavat lataustehoa ja ehkäisevät tasasähkön aiheuttamia vaaroja. Tällaista lataustapaa kutsutaan myös nimellä hidaslataus, sillä se antaa maksimissaan vain 8A (1,8kW) lataustehon. On kuitenkin muistettava, ettei tavallinen pistorasia kestä sähköauton latauksesta aiheutuvaa pitkäaikaista käyttöä, vaan se voi ylikuumentuessa aiheuttaa tulipalon vaaran. Hybridiautojen latausaika on lyhyt ja tarvittava latausteho pienempi, voidaan ne ladata pistorasiasta, jonka jatkuva virrankesto on riittävä.

Koska tavallisia kodin sähköpistokkeita ei ole tarkoitettu sähköauton jatkuvaan lataukseen korkealla teholla, tulisi sähköauton hankinnan yhteydessä miettiä millä keinolla sähköauton lataus onnistuisi säännöllisesti. Auton mukana toimitettavaa verkkovirtalaturi on sekin tarkoitettu vain tilapäistä latausta varten. 

Toimivin tapa, jolla akuston peruslataus tapahtuu on sähköauton latausasemaa käyttäen. Latausasema itsessään sisältää ohjaus- ja suojalaitteet sekä sähköautojen liitosjohdoille tarkoitetun pistorasia. Osa latausasemista muuntaa myös vaihtosähkön tasasähköksi, jolloin puhutaan sähköauton teholatauksesta. Näiden asemien lataustehot ovat 3,7kW-22kW luokkaa. 

Sähköauton lataukseen kehitettyjen latausasemien avulla akun lataaminen onnistuu turvallisesti niin kotona kuin työpaikalla. Asennetun latausjärjestelmän tulee ennenkaikkea kyetä suojaamaan tasasähkövikavirralta. Sähköauton latauksen sähköturvallisuus on varmistettu erilaisilla suojalaitteilla. Suojalaite voi olla joko latausjohdossa tai valmiina latausasemassa. Useimpiin latausasemiin voidaan asentaa myös dynaaminen kuormanhallinta. Tällä ehkäistään pääsulakkeiden palaminen auton ollessa latautumassa mikäli esim. laitetaan sähkökiuas päälle.

Sähköauton latauspiste kotiin tai taloyhtiöön

Sähköauton latausta varten voidaan niin kotiin kuin taloyhtiön parkkipaikalle asentaa laadukkaita ja kestäviä latausasemia. Etenkin täyssähköauton lataaminen vaatii erillisen latausaseman, sillä sen lataaminen tavallisella pistorasialla ei ole turvallista. Latausasemia on markkinoilla monia erilaisiin tarpeisiin. Yleensä sähköauton latausasemaa asennettaessa täytyy olemassa olevaan sähköjärjestelmään tehdä muutoksia. MT-Electric Oy:n ammattitaitoiset asentajat tekevät aina kartoituksen kiinteistöön ennen valitun latausaseman asentamista. Näin varmistamme, että asennus saadaan tehtyä tarkoituksenmukaisesti ja samalla selvitämme millaisia muutoksia sähköjärjestelmään täytyy tehdä. Usein ainakin syöttökaapelointi täytyy vaihtaa. 

Hoidamme asennukset ja tarvittavat sähkötyöt huolellisesti ja sovitun aikataulun mukaisesti Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Kun hankit latausaseman kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit laittaa tehdyn työn osuuden kotitalousvähennykseen. Toimitamme ja asennamme latausasemat niin pieniin kuin isompiin kohteisiin. 

Autamme kartoittamaan sähköautojen latauspisteiden tarpeen taloyhtiössä ja laadimme suunnitelmat latausasemien asennukseen. Taloyhtiöt voivat hakea myös ARA:n myöntämää avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen. Saat lisätietoa avustuksesta täältä.

MT-Electric Oy hoitaa latausjärjestelmän mitoituksen ja asennuksen

Jo lähitulevaisuudessa liikkuminen on puhtaampaa ja kestävämpää. Sähköautojen markkinaosuus kasvaa, kun yhä useampi kannattaa vihreää voimaa fossiilisen polttoaineen sijaan. MT-Electric Oy tekee kartoituksen kohteeseen ja laatii tarjouksen sopivasta latausasemasta asennuksineen. 

Saat meiltä latausasemat sähköauton lataukseen kätevästi avaimet käteen-periaatteella Tampereen ja Hämeenlinnan alueilla. Kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme toteuttavat työn luotettavasti ja huolellisesti sähköturvallisuuteen panostaen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Suunnittelemme sinun tai taloyhtiön tarpeisiin sopivan kokonaisuuden! 

 

Sähköauton lataustekniikat:

1.  Sähköauton latausasema 

  • Sähköauton lataukseen tarkoitettu latausjärjestelmä
  • Suojattu sähköiskuilta ja ylikuormittumiselta
  • Latausaika noin 2-4 tuntia

 

2. Tilapäinen lataus kotitalouspistorasioista

  • Latausjohto, joka rajoittaa latausvirran 6-10 ampeeriin
  • Latausaika 8-12 tuntia
  • Vain tilapäiseen lataukseen


3. 
Pikalataus 

  • Sähköauton lataus tasasähköllä
  • Kiinteästi liitetty liitäntäjohto latauspisteessä
  • Sähköauton akusto latautuu jopa 15-30 minuutissa