Sähköauton latauspiste

Moni sähköauton omistaja lataa autonsa akkua mieluiten kotona tai omalla parkkipaikalla. Jotta sähköauton lataus onnistuisi tehokkaasti sekä turvallisesti, on eri lataustapoihin hyvä tutustua tarkemmin. Latausaikaa saadaan lyhennettyä huomattavasti, kun akusto ladataan sille tarkoitetulla sähköauton latauspisteellä.

Me MT-Electric Oy:llä autamme valitsemaan sopivan latauspisteen, jolla sähköauton lataus sujuu helposti. Hoidamme sähköauton latauspisteiden asennukset tarpeen mukaan. Toimialueemme kattaa Hämeenlinnan, Tampereen sekä näiden kuntien lähialueet. Kauttamme saat sähköauton latauspisteiden asennuksen sekä tarvittavat muutostyöt sähköjärjestelmään kustannustehokkaasti toteutettuna. 

Sähköauton lataus nopeasti ja turvallisesti

Sähköautoa akustoa voidaan ladata kolmella eri tavalla. Periaate sähköautojen latauksessa on aina sama. Latausjohto liitetään sähköautossa olevaan pistokkeeseen ja latauspisteen pistorasiaan. Lataustavasta riippuen sähköauton akun lataaminen täyteen voi kestää pikalatauksella 15 minuuttia ja pisimmillään yli 12 tuntia.

Perinteiseen pistorasiaan sähköajoneuvo voidaan liittää latausjohdolla. Latausjohdossa on kuitenkin oltava tarvittavat ohjaus- ja suojalaitteet, jotka ohjaavat lataustehoa ja ehkäisevät tasasähkön aiheuttamia vaaroja. Tällaista lataustapaa kutsutaan myös nimellä hidaslataus, sillä se antaa maksimissaan vain 8A (1,8kW) lataustehon. On kuitenkin muistettava, ettei tavallinen pistorasia kestä sähköauton latauksesta aiheutuvaa pitkäaikaista käyttöä, vaan se voi ylikuumentuessa aiheuttaa tulipalon vaaran. Tästä syystä perinteistä pistorasiaa ei suositella käytettäväksi sähköauton latauspisteenä. Hybridiautojen latausaika on lyhyt ja tarvittava latausteho pienempi, voidaan ne tarvittaessa ladata pistorasiasta, jonka jatkuva virrankesto on riittävä.

Koska tavallisia kodin sähköpistokkeita ei ole tarkoitettu sähköauton jatkuvaan lataukseen korkealla teholla, tulisi sähköauton hankinnan yhteydessä miettiä millä keinolla sähköauton lataus onnistuisi säännöllisesti. Auton mukana toimitettavaa verkkovirtalaturi on sekin tarkoitettu vain tilapäistä latausta varten. Me autamme valitsemaan sopivan sähköauton latauspisteen. Ammattilaisina osaamme tarkistaa latauspisteiden turvallisuuden sekä tarvittaessa tehdä muutostyöt sitä asentaessa. 

Toimivin tapa, jolla akuston peruslataus tapahtuu on sähköauton latauspistettä käyttäen. Latauspiste itsessään sisältää ohjaus- ja suojalaitteet sekä sähköautojen liitosjohdoille tarkoitetun pistorasia. Osa pisteistä muuntaa myös vaihtosähkön tasasähköksi, jolloin puhutaan sähköauton teholatauksesta. Näiden asemien lataustehot ovat 3,7kW-22kW luokkaa. 

Sähköauton lataukseen kehitettyjen latauspisteiden avulla akun lataaminen onnistuu turvallisesti. Asennetun latausjärjestelmän tulee ennenkaikkea kyetä suojaamaan tasasähkövikavirralta. Sähköauton latauksen sähköturvallisuus on varmistettu erilaisilla suojalaitteilla. Suojalaite voi olla joko latausjohdossa tai valmiina latausasemassa. Useimpiin latauspisteisiin voidaan asentaa myös dynaaminen kuormanhallinta. Tällä ehkäistään pääsulakkeiden palaminen auton ollessa latautumassa mikäli esim. laitetaan sähkökiuas päälle.

Sähköauton latauspiste

Sähköauton latausta varten voidaan asentaa laadukkaita ja kestäviä latauspisteitä. Etenkin täyssähköauton lataaminen vaatii erillisen latauspisteen, sillä sen lataaminen tavallisella pistorasialla ei ole turvallista. Sähköauton latauspisteitä on markkinoilla monia erilaisiin tarpeisiin. Yleensä sähköauton latauspistettä asennettaessa täytyy olemassa olevaan sähköjärjestelmään tehdä muutoksia. MT-Electric Oy:n ammattitaitoiset asentajat tekevät aina kartoituksen kiinteistöön ennen valitun sähköauton latauspisteen asentamista. Näin varmistamme, että asennus saadaan tehtyä tarkoituksenmukaisesti ja samalla selvitämme millaisia muutoksia sähköjärjestelmään täytyy tehdä. Usein ainakin syöttökaapelointi täytyy vaihtaa. 

Hoidamme asennukset ja tarvittavat sähkötyöt huolellisesti ja sovitun aikataulun mukaisesti Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Toimitamme ja asennamme latauspisteet niin pieniin kuin isompiin kohteisiin. Saat meiltä sähköauton latauspisteet niin kotiin kuin taloyhtiöihin.

MT-Electric Oy hoitaa latausjärjestelmän mitoituksen ja asennuksen

Jo lähitulevaisuudessa liikkuminen on puhtaampaa ja kestävämpää. Sähköautojen markkinaosuus kasvaa, kun yhä useampi kannattaa vihreää voimaa fossiilisen polttoaineen sijaan. MT-Electric Oy tekee kartoituksen kohteeseen ja laatii tarjouksen sopivasta latauspisteestä asennuksineen. 

Saat meiltä latauspisteet sähköauton lataukseen kätevästi avaimet käteen-periaatteella Tampereen ja Hämeenlinnan alueilla. Kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme toteuttavat työn luotettavasti ja huolellisesti sähköturvallisuuteen panostaen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Suunnittelemme tarpeisiisi sopivan sähköauton latauspisteen! 

Sähköauton lataustekniikat:

1.  Sähköauton latauspiste

  • Sähköauton lataukseen tarkoitettu latausjärjestelmä
  • Suojattu sähköiskuilta ja ylikuormittumiselta
  • Latausaika noin 2-4 tuntia

 

2. Tilapäinen lataus kotitalouspistorasioista

  • Latausjohto, joka rajoittaa latausvirran 6-10 ampeeriin
  • Latausaika 8-12 tuntia
  • Vain tilapäiseen lataukseen


3. 
Pikalataus 

  • Sähköauton lataus tasasähköllä
  • Kiinteästi liitetty liitäntäjohto latauspisteessä
  • Sähköauton akusto latautuu jopa 15-30 minuutissa