Sähköauton latauspiste kotiin & latausasema kotiin

Moni sähköauton omistaja lataa autonsa akkua mieluiten kotona tai mökillä. Jotta sähköauton lataus onnistuisi tehokkaasti sekä turvallisesti, on eri lataustapoihin hyvä tutustua tarkemmin. Latausaikaa saadaan lyhennettyä huomattavasti, kun sähköauton akusto ladataan sille tarkoitetulla latausasemalla.

Me MT-Electric Oy:llä autamme valitsemaan sopivan latausaseman kotiisi, jolla sähköauton lataus sujuu helposti. Hoidamme sähköauton latauspisteiden asennukset niin kotiin kuin vapaa-ajan asunnolle. Asennamme latausasemat koteihin Hämeenlinnan, Tampereen sekä näiden kuntien lähialueilla. Kauttamme saat sähköauton latauspisteiden asennuksen kotiisi sekä tarvittavat muutostyöt sähköjärjestelmään kustannustehokkaasti toteutettuna.

Latausasema kotiin nopeaan ja turvalliseen lataukseen

Sähköauton akustoa voidaan ladata kolmella eri tavalla. Periaate sähköautojen latauksessa on aina sama. Latausjohto liitetään sähköautossa olevaan pistokkeeseen ja latauspisteen pistorasiaan. Lataustavasta riippuen sähköauton akun lataaminen täyteen voi kestää pikalatauksella 15 minuuttia ja pisimmillään yli 12 tuntia.

Perinteiseen pistorasiaan sähköajoneuvo voidaan liittää latausjohdolla. Latausjohdossa on kuitenkin oltava tarvittavat ohjaus- ja suojalaitteet, jotka ohjaavat lataustehoa ja ehkäisevät tasasähkön aiheuttamia vaaroja. Tällaista lataustapaa kutsutaan myös nimellä hidaslataus, sillä se antaa maksimissaan vain 8A (1,8kW) lataustehon. On kuitenkin muistettava, ettei kodin tavallinen pistorasia kestä sähköauton latauksesta aiheutuvaa pitkäaikaista käyttöä, vaan se voi ylikuumentuessa aiheuttaa tulipalon vaaran. Tästä syystä perinteistä kodin pistorasiaa ei suositella käytettäväksi sähköauton latauspisteenä. Hybridiautojen latausaika on lyhyt ja tarvittava latausteho pienempi, voidaan ne tarvittaessa ladata pistorasiasta, jonka jatkuva virrankesto on riittävä.

Koska tavallisia kodin sähköpistokkeita ei ole tarkoitettu sähköauton jatkuvaan lataukseen korkealla teholla, tulisi sähköauton hankinnan yhteydessä miettiä millä keinolla sähköauton lataus onnistuisi säännöllisesti. Auton mukana toimitettavaa verkkovirtalaturi on sekin tarkoitettu vain tilapäistä latausta varten. Me autamme valitsemaan sopivan sähköauton latauspisteen kotiisi. Latausaseman asennus kotiin onnistuu yleensä suhteellisen helposti. Ammattilaisina osaamme tarkistaa latauspisteiden turvallisuuden sekä tarvittaessa tehdä muutostyöt latausasemaa kotiin asentaessa.

Toimivin tapa, jolla akuston peruslataus tapahtuu on sähköauton latausasemaa käyttäen. Latausasema itsessään sisältää ohjaus- ja suojalaitteet sekä sähköautojen liitosjohdoille tarkoitetun pistorasia. Osa latausasemista muuntaa myös vaihtosähkön tasasähköksi, jolloin puhutaan sähköauton teholatauksesta. Näiden asemien lataustehot ovat 3,7kW-22kW luokkaa. Sähköauton lataukseen kehitettyjen latausasemien tai latauspisteiden avulla akun lataaminen kotona onnistuu turvallisesti. Asennetun latausjärjestelmän tulee ennenkaikkea kyetä suojaamaan tasasähkövikavirralta. Sähköauton latauksen sähköturvallisuus on varmistettu erilaisilla suojalaitteilla. Suojalaite voi olla joko latausjohdossa tai valmiina latausasemassa. Useimpiin kodin latausasemiin voidaan asentaa myös dynaaminen kuormanhallinta. Tällä ehkäistään pääsulakkeiden palaminen auton ollessa latautumassa mikäli esim. laitetaan sähkökiuas päälle.

Sähköauton latauspiste kotiin

Sähköauton latausta varten voidaan kotiin tai vaikkapa mökille asentaa laadukkaita ja kestäviä latauspisteitä. Etenkin täyssähköauton lataaminen vaatii erillisen latausaseman, sillä sen lataaminen tavallisella pistorasialla ei ole turvallista. Sähköauton latauspisteitä on markkinoilla monia erilaisiin tarpeisiin.

Yleensä sähköauton latausasemaa kotiin asennettaessa täytyy olemassa olevaan sähköjärjestelmään tehdä muutoksia. MT-Electric Oy:n ammattitaitoiset asentajat tekevät aina kartoituksen kiinteistöön ennen valitun sähköauton latausaseman asentamista. Näin varmistamme, että asennus saadaan tehtyä tarkoituksenmukaisesti ja samalla selvitämme millaisia muutoksia sähköjärjestelmään täytyy tehdä. Usein ainakin syöttökaapelointi täytyy vaihtaa.

Hoidamme asennukset ja tarvittavat sähkötyöt huolellisesti ja sovitun aikataulun mukaisesti Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Kun hankit latausaseman kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit laittaa tehdyn työn osuuden kotitalousvähennykseen. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Latausaseman mitoitus ja asennus kotiisi

Jo lähitulevaisuudessa liikkuminen on puhtaampaa ja kestävämpää. Sähköautojen markkinaosuus kasvaa, kun yhä useampi kannattaa vihreää voimaa fossiilisen polttoaineen sijaan. MT-Electric Oy tekee kartoituksen kohteeseen ja laatii tarjouksen sopivasta latausasemasta kotiisi asennuksineen.

Saat meiltä latausaseman kotiisi kätevästi avaimet käteen-periaatteella Tampereen ja Hämeenlinnan alueilla. Kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme toteuttavat työn luotettavasti ja huolellisesti sähköturvallisuuteen panostaen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Suunnittelemme sinun tarpeisiin sopivan sähköauton latauspisteen!

Sähköauton lataustekniikat:

1.  Sähköauton latausasema kotiin

  • Sähköauton lataukseen tarkoitettu latausjärjestelmä
  • Suojattu sähköiskuilta ja ylikuormittumiselta
  • Latausaika noin 2-4 tuntia

2. Tilapäinen lataus kotitalouspistorasioista

  • Latausjohto, joka rajoittaa latausvirran 6-10 ampeeriin
  • Latausaika 8-12 tuntia
  • Vain tilapäiseen lataukseen


3. 
Pikalataus 

  • Sähköauton lataus tasasähköllä
  • Kiinteästi liitetty liitäntäjohto latauspisteessä
  • Sähköauton akusto latautuu jopa 15-30 minuutissa